Smijern i middelalderen – gammelt håndverk, ny kunnskap

I forbindelse med prosjektet var kunsthistoriker T.Thømt og jeg nettopp på tur til kulturhistorisk museum i Oslo for å studere nye beslag. Dette var siste studietur i år. Nå har vi besøkt 8 middelalderkirker og sett på løse beslag i museene i Bergen og Oslo. Jeg har lært masse og har et godt grunnlag for vinterens rapportskriving!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Norgesmester

I mai 2022 deltok jeg på Norsk mesterskap i smiing på Hjerleid, Dovre. Deltakerne stilles i en av tre klasser; ufaglært, smed med svennebrev og mesterklassen for smeder med mesterbrev/lang erfaring. Temaet i år var «korallrev». Oppgaven var åpen for egen tolkning og skulle gjennomføres i løpet av 3 timer med publikum tilstede. Mange flotte arbeider ble laget; tang, koraller, anker og ulike fisk. Jeg deltok i mesterklassen og fikk førstepremie. Veldig fin anerkjennelse. Mitt arbeid var en fisk (Ulke). Utgangspunktet var et 5x50x50 vinkeljern og arbeidet innebar meisling, doring, krymping, lokking og smiing.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Smia holder stengt en periode

På grunn av COVID-karantene må vi dessverre holde stengt for kunder og andre besøkende fra 21/10-2/11 2020. Henvendelser tas imot på telefon 48130743 og e-post post@kunstsmed.no. Beklager ulempen. Vi kommer sterkt tilbake!