Lovundbåten – siste etappe!

I januar 2024 startet vi på siste del av båtprosjektet. Først var det stabilisering av stålkrybba jeg og Jan Remøe laget for snart 3 år siden. Nå har jeg utviklet stålbeslag til feste av bordgangene. Systemet ble testet i januar, det virket, og nå har vi 4-5 uker med montering foran oss. Utstillingen er planlagt åpnet 8. juni 2024

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Smijern i middelalderen – gammelt håndverk, ny kunnskap

I forbindelse med prosjektet var kunsthistoriker T.Thømt og jeg nettopp på tur til kulturhistorisk museum i Oslo for å studere nye beslag. Dette var siste studietur i år. Nå har vi besøkt 8 middelalderkirker og sett på løse beslag i museene i Bergen og Oslo. Jeg har lært masse og har et godt grunnlag for vinterens rapportskriving!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Norgesmester

I mai 2022 deltok jeg på Norsk mesterskap i smiing på Hjerleid, Dovre. Deltakerne stilles i en av tre klasser; ufaglært, smed med svennebrev og mesterklassen for smeder med mesterbrev/lang erfaring. Temaet i år var «korallrev». Oppgaven var åpen for egen tolkning og skulle gjennomføres i løpet av 3 timer med publikum tilstede. Mange flotte arbeider ble laget; tang, koraller, anker og ulike fisk. Jeg deltok i mesterklassen og fikk førstepremie. Veldig fin anerkjennelse. Mitt arbeid var en fisk (Ulke). Utgangspunktet var et 5x50x50 vinkeljern og arbeidet innebar meisling, doring, krymping, lokking og smiing.

Denne bildekrusellen krever javaskript.