Smikurs

Neste kurs:

  • 14-15 September 2019 – Grunnleggende smikurs, helg
  • 19-20 Oktober 2019 – Grunnleggende smikurs, helg
  • 9-10 November 2019 – Grunnleggende smikurs, helg
  • 23-24 November 2019 – Grunnleggende smikurs, helg

Maks 6 deltakere per kurs. Påmelding fortløpende. Send epost til post@kunstsmed.no. For detaljer om kursinnhold, bilder fra tidligere kurs og referanser se under.

Mine kurstilbud:

1.Smikurs for nybegynnere og viderekomne. 14 timer over to dager (som regel en helg). Kurset passer for alle som vil lære å smi og ingen forkunnskaper er nødvendig. Du som har smidd noe tidligere vil også ha godt utbytte. Vi begynner med ca 45 min. teori før smiingen starter. Det vil bli foreslått oppgaver som gir god innføring i smiingen og er gjennomførbare. Vi går gjennom mange smiteknikker og alle får med seg et eller flere smidde produkter hjem. Vi er innom; bøying, strekking, forming, vridning, stuking, meisling, senkesmiing og bruk av settverktøy. Deltakerne får erfaring med bruk av kull- og gassesse og et bredt utvalg av smiverktøy. HMS tas på alvor og deltakere er forsikret. Kursbevis sendes på forespørsel etter fullført kurs.

Kursavgift kr. 3500,-/pers. Dette inkluderer alt du trenger og lunsj begge dager.

2.Introduksjon til smedfaget, en kveldsopplevelse med demonstrasjon og en matbit, 2-3 timer. Passer for selskap, grupper, familier eller firma. Pris etter avtale.

3.Foredrag, bildeforedrag om smedfaget, design m.m. Pris etter avtale.

Mer informasjon, og bilder fra tidligere kurs.

Har du lyst å lære den gamle kunsten å forme rødglødende jern?  Jeg trives med undervisning og holder med jevne mellomrom kurs for inntil 6 deltakere i eget verksted. Dette gir god oppfølging av den enkelte. Kursene tilpasses deltagerne og deres ønsker og tar for seg grunnleggende smiteknikker og formgivning av jern. Målet er å inspirere til egen utvikling. Vi starter med bildekåseri og litt teori over en kopp kaffe. I den praktiske delen går vi gjennom oppfyring og stell av essa, grunnleggende smiteknikker og hvordan bruke disse til å skape brukskunst, verktøy eller nye kreative ting. Selv om du ikke har smidd før, lover jeg at du får med noe hjem som du kan være stolt av! Varigheten kan avtales men mitt vanlige opplegg er et 14 timers kurs over to dager, gjerne en helg. Kursavgiften er kr. 3000,- og materialutgiftene kr. 500,-  pr. pers., tilsammen kr. 3500,-. Dette inkluderer alt du trenger av verktøy og materialer, en god lunsj begge dager og ubegrenset med vann og kaffe! Fullstendig kursplan sendes ved påmelding. Jeg formidler også overnatting ved behov.

Påmelding skjer fortløpende, når jeg har minimum 6 deltakere arrangeres kurs.

I tillegg til kursene i eget verksted har jeg tidligere holdt flere kurs i smiing på Holmen gård i Gjerstad i regi av Norges husflidslag. Jeg holder jevnlige kurs for lærere og elever ved Ås VGS i regi av Akershus fylkeskommune. Jeg har også vært gjestelærer på smedlinja på Hjerleid håndverkskole og holdt kurs for barneskoleelever, barnehager og Folkehøgskolen Sørlandet.

Jeg kan også arrangere kurs andre steder. Ta kontakt hvis dette er av interesse.

 

Bilder fra tidligere kurs:

kursarbeider-2016

Kursarbeider okt.2016

Glad gjeng på kurs i Hornindal feb.2015

Glad gjeng på kurs i Hornindal feb.2015

Kursarbeider oktober 2014

Kursarbeider oktober 2014

Smedkurs på Mellomverftet, Kristiansund, mai 2014

Smedkurs på Mellomverftet, Kristiansund, mai 2014

«Et kurs for inspirasjon og videre utvikling… det er bang on! Du er en dyktig formidler»
Hans-Marius Bratlie (deltager kurs Kristiansund 2014)

smikurs april 2013

smikurs april 2013

«Det har vært et svært lærerikt kurs og jeg har fått masse inspirasjon til å videreutvikle meg som smed.Steven er en dyktig kursleder som vet hvordan han skal gå fram for at deltakerene skal få mest mulig ut av kurset, og han deler gladelig med seg sine teknikker og ferdigheter.Dersom du har en gryende interesse for smedfaget, anbefaler jeg virkelig et kurs hos Steven Carpenter.»
Roger Haarr (deltager kurs 6-7 april 2013)
Lunsj i kjeller'n

Lunsj i kjeller’n

Smikurs november 2013

Smikurs for familen Ubbens/Steffen november 2013

Smikurs 16-17 mars 2014

Smikurs 16-17 mars 2014

Kursarbeider mars 2014

Kursarbeider mars 2014

Fornøyde kursdeltagere mars 2014

Fornøyde kursdeltagere mars 2014

Kurs på Holmen gård 2010

4 tanker om “Smikurs

  1. Hei. Ønsker å bli med på smikurs med enkel kunstsmiing. Har smidd litt og har egen smie men trenger litt teknikker og ideer. Vært på Holmen på smikurs tidligere. Helgekurs eller i uka.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.