Om

Etter en broket bakgrunn med ulike studier og forskjellig arbeid endte jeg opp med å starte smie på Birkeland i Aust-Agder i 1998. Svennebrevet tok jeg i 2008. Etter 20 år som smed og museumsbestyrer på Sørlandet flyttet vi sommeren 2017 tilbake til røttene på Kongsberg. Her innredet jeg nytt verksted samme høst – i det gamle verkstedbygget til Labro kraftstasjon fra 1910. Endelig ble drømmen om smie, galleri og kurslokale i et gammelt industribygg av tegl med støpejernsvinduer virkeliggjort!

I tillegg til å ta vare på tradisjonen gjennom bl.a. restaurering er jeg opptatt av å kombinere de gamle håndverksteknikkene med et formspråk mer tilpasset vår tid. Kunstproduktene selges gjennom gallerier (se CV) og direkte fra verkstedet.

Jeg tar på meg de fleste former for oppdrag innen smiing og metallarbeid. Eksempler på hva jeg lager er rekkverk, hengsler, lysestaker, vindfløyer, peisutstyr, åkleoppheng, beslag, knagger, kroker, tørkerister og dørhåndtak – sist men ikke minst skulpturelle arbeider i jern.

En viktig, og inspirerende, del av min virksomhet er å gi andre et gløtt inn i smedfagets spennende verden. Det gjør jeg gjennom jevnlige kurs i smiing – både for begynnere og viderekomne. Ekstra artig er det når jeg opplever at et kurs hos meg gir gnisten til en videre karriere innen faget.

Ved siden av smiarbeid tar jeg på meg reparasjoner og mindre sveisearbeid.

I tillegg til å være smed har jeg utdannelse innen tegning/formgivning, kunsthistorie og arkeologi.

Bla gjennom gallerisidene mine for å få et inntrykk (alle priser på forespørsel). Det jeg ikke har inne lages på bestilling. Skriftlig pristilbud før avtaler inngås er en selvfølge.Ta kontakt for en uforpliktende prat!

I smia er du alltid velkommen! Her er varm kaffe, god sofa og mye litteratur om kunst og smiing.

 

 

Én tanke om “Om

  1. Hei Steven! Æ datt innom hjemmesida di. Flott og morsom. Fine produkter etter det æ kan se. Æ tenke no og da om den fine tida på Svalbard. Hebba.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.