Smikurs & foredrag

SMIKURS

Mine tilbud:

  1. Ordinære smikurs, 12-14 timer, passer for alle som vil lære å smi.
  2. Introduksjon til smedfaget, en kveldsopplevelse med demonstrasjon og en matbit, 2-3 timer. Passer for selskap, grupper, familier eller firma.
  3. Foredrag, bildeforedrag om smedfaget, design m.m.

NYE KURS: Jeg innreder nytt verksted på Labro, Kongsberg høsten 2017. Det blir derfor et opphold på noen måneder i kurstilbudet mitt. Regner med å kjøre ett eller to kurs senhøstes. Mer info kommer. Ta gjerne kontakt på epost hvis du er interessert og jeg holder deg orientert.

Se under for mer informasjon og bilder fra tidligere kurs.

Har du lyst å lære den gamle kunsten å forme rødglødende jern?  Jeg trives med undervisning og holder med jevne mellomrom kurs for 3-4 deltagere om gangen i eget verksted. Dette gir svært god oppfølging av den enkelte. Kursene tilpasses deltagerne og deres ønsker og tar for seg grunnleggende smiteknikker. Målet er å inspirere til egen utvikling. Vi starter med bildekåseri i bakerovnskjelleren og en kopp kaffe. I den praktiske delen går vi gjennom oppfyring og stell av essa, grunnleggende smiteknikker og hvordan bruke disse til å skape brukskunst, verktøy eller nye kreative ting. Selv om du ikke har smidd før, lover jeg at du får med noe hjem som du kan være stolt av! Varigheten kan avtales men mitt vanlige opplegg er et 12-14 timers kurs over to dager, gjerne en helg. Kursavgiften er kr. 2500,- og materialutgiftene kr. 500,-  pr. pers., tilsammen kr. 3000,-. Dette inkluderer alt du trenger av verktøy og materialer, en god lunsj begge dager og ubegrenset med vann og kaffe! Ta kontakt for fullstendig kursplan. Jeg formidler også overnatting ved behov.

Påmelding skjer fortløpende, når jeg har 3-4 stk. avtaler vi et passende tidspunkt.

I tillegg til kursene i eget verksted har jeg tidligere holdt flere kurs i smiing på Holmen gård i Gjerstad i regi av Norges husflidslag. Jeg har også vært gjestelærer på smedlinja på Hjerleid håndverkskole og holdt kurs for barneskoleelever, barnehager og Folkehøgskolen Sørlandet.

Jeg kan også arrangere kurs for flere deltagere, da i annet lokale. Ta kontakt hvis dette er av interesse.

FOREDRAG

Jeg stiller gjerne opp med bildekåseri om flere temaer innen smedfaget. Alt fra det mer tekniske til det kreative og sosiale. Ta kontakt for mer opplysninger.

Bilder fra tidligere kurs:

kursarbeider-2016

Kursarbeider okt.2016

Glad gjeng på kurs i Hornindal feb.2015

Glad gjeng på kurs i Hornindal feb.2015

Kursarbeider oktober 2014

Kursarbeider oktober 2014

Smedkurs på Mellomverftet, Kristiansund, mai 2014

Smedkurs på Mellomverftet, Kristiansund, mai 2014

«Et kurs for inspirasjon og videre utvikling… det er bang on! Du er en dyktig formidler»
Hans-Marius Bratlie (deltager kurs Kristiansund 2014)

smikurs april 2013

smikurs april 2013

«Det har vært et svært lærerikt kurs og jeg har fått masse inspirasjon til å videreutvikle meg som smed.Steven er en dyktig kursleder som vet hvordan han skal gå fram for at deltakerene skal få mest mulig ut av kurset, og han deler gladelig med seg sine teknikker og ferdigheter.Dersom du har en gryende interesse for smedfaget, anbefaler jeg virkelig et kurs hos Steven Carpenter.»
Roger Haarr (deltager kurs 6-7 april 2013)
Lunsj i kjeller'n

Lunsj i kjeller’n

Smikurs november 2013

Smikurs for familen Ubbens/Steffen november 2013

Smikurs 16-17 mars 2014

Smikurs 16-17 mars 2014

Kursarbeider mars 2014

Kursarbeider mars 2014

Fornøyde kursdeltagere mars 2014

Fornøyde kursdeltagere mars 2014

Kurs på Holmen gård 2010

Legg inn en kommentar